Булгур с коприва

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Булгур с коприва
Снимка: Севда Андреева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Предизвикваме ви да се храните постно, предизвикваме ви да се храните здравословно и ... ви споделяме любимата си рецепта"

Необходими продукти

  • коприва - 500 г
  • булгур - 2 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зехтин - 70 мл
  • домати - 6 с.л. от консерва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме внимателно копривата, почистваме я от дебели стъбла и я режем на ситно. Попарваме я с гореща вода и отцеждаме.

В тенджера със сгорещен зехтин задушаваме за кратко накълцаните лук и моркови.

Добавяме червения пипер и запържваме леко. Изсипваме копривата и доматите и разбъркваме.

Овкусяваме със солта, черния пипер и зехтина. Прибавяме измития и изцеден булгур.

Запържваме и прибавяме вода, която да покрие сместа с 2 см. Захлупваме с капак, намаляваме котлона и оставяме така за 15 мин.

Прехвърляме в тава и печем на 200 градуса за 20 мин.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: