Чеснови хлебчета

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Чеснови хлебчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10-12 бр.
"Всички ястия са много по-вкусни, когато са поднесени с още топли, току що извадени от фурната чеснови хлебчета!"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г бяло
  • мая - 10 г суха
  • бира - около 250 мл
  • зехтин - 100 мл
  • сол
  • чесън - на прах
  • чесън - 6 скилидки пресован, за намазване
  • зехтин - 20 мл, за намазване
  • чубрица - 1 ч.л., може и мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма тава, оформете кладенче по средата, прибавете всички останали съставки и започнете да месите. Меси се бавно до получаване на меко тесто. Оставя се да престои под кърпа за 30 минути.

От втасалото тесто се оформят малки топки, които се разточват до желаната дебелина и се нареждат в намазнена и набрашнена тава за печене. Преди да ги сложите във фурната, ги надупчете леко с вилица.

Пекат се до леко порозовяване, след което се мажат бързо със сместа от зехтина, чесъна и чубрицата и се допичат за още 5 минути.

Рейтинг

4.1
512
49
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

maria
maria
Още една чудесна рецепта от Ефросия! Станаха много вкусни,малко повече брашно поеха,но бяха вкусотия
22.05.2016 20:54
1
1
аз
аз
И какво прочете чесън на прах.....само това ли успя да прочетеш....като някой други критици тук...като не ви допада някоя рецепта не я пробвайта ...не е нужно да се изказвате негативно...
10.03.2014 13:57
6
edin tip
edin tip
само като прочета : чесън - на прах....
08.06.2013 13:45
1
5