Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от бамя и грах

Мусака от бамя и грах

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Мусака от бамя и грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бамя - 800 гр.
  • лук - 7 глави
  • грах - 1 ч.ч. бланширан
  • оцет - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 400 мл.
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бамята се почиства, измива и сварява в подсолена и подкиселена с оцет вода.

Изсипвате половината от бамята в тава заедно с граха. Върху нея се разстила лука, предварително нарязан на филийки и задушен в мазнина. Върху лука се сипва останалата бамя и се запича.

Подготвя се заливка от разбитите яйца с прясното мляко, брашното и сол на вкус.

Залива се мусаката и се пече до златиста коричка.

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: