Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с бамя и лук

Мусака с бамя и лук

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Мусака с бамя и лук1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бамя - 1 кг
  • лук - 500 г
  • грах - 200 г
  • масло - 100 мл растително
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята от дръжките и я измийте. Сварете я в подсолена вода.

Задушете в мазнината нарязания на филийки лук. Долейте и малко вода, за да омекне и добавете червения пипер, граха и бамята.

Прехвърлете всичко в тавичка, залейте с разбитите яйца с млякото, поръсете с черен пипер и изпечете мусаката до зачервяване.

Рейтинг

4.8
57
42
30
20
10
Дай твоята оценка: