Пикантни питки с извара и лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
508
959
469
20/12/2015
Приготвяне45 мин.
Готвене45 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо369
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - 125 г
  • сол - ½ ч.л.
  • вода - 250 мл, топла.
  • мая - ½ пакетче, суха
  • масло - 50 г
  • За пълнежа
  • лук - 2 глави
  • олио - 6 с.л.
  • сметана - 200 г
  • извара - 150 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • колбас - 100 г пушени гърди
  • черен пипер - на вкус
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото:

Размесваме брашното, маята, солта и топлата вода, омесваме тесто и оставяме да почине на топло – 15 минути.

Прибавяме омекналото масло и още 125 мл топла вода и отново замесваме.

Оставяме да втаса за 1 час и омесваме отново.

Разделяме тестото на 4 топки и разточваме на питки с диаметър около 15 см.

За плънката:

Нарязваме лука и го попарваме с вряла вода за 3-4 минути.

Изцеждаме от водата и го запържваме в олио.

Разбиваме сметаната с жълтъка, изварата и подправките.

Слагаме питките в намаслена тава и разпределяме върху тях плънката.

Нарязваме пушените гърди на малки парчета, запържваме ги и разпределяме върху питките.

Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса за 15 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар