Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Никулденска салата с херинга

Никулденска салата с херинга

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Никулденска салата с херинга2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Салатата за Никулден никога не е била толкова вкусна и толкова цветна"

Необходими продукти

  • херинга - 150 г
  • картофи - 1 бр., голям
  • червено цвекло - 160 г
  • кисели краставички - 60 г
  • лук - ½ глава
  • майонеза - 100 г
  • лимони - 1 бр., изцеден
  • зелен лук - 2 стръка
  • заквасена сметана - 100 г
  • моркови - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофа, охлаждаме, обелваме и нарязваме на кубчета.

Цвеклото обелваме с ръкавици и сваряваме във вода заедно с изцедения лимонов сок. Нарязваме и него на кубчета.

Обелваме лука и заедно с киселите краставички ги нарязваме на ситно.

В купа разбъркваме всички зеленчуци и към тях прибавяме майонезата и сметаната.

Изцеждаме херингата от саламурата и слагаме в сервизна чиния като канапе, подреждаме я внимателно.

Върху нея поставяме сместа от зеленчуци, като придаваме форма по избор.

Поръсваме с нарязания на ситно пресен лук.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: