Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в дълбок тиган, добавя се тиквата и се задушава. Сипва се млякото и щом кипне, огънят се намалява. Задушава се около 10 мин или докато тиквата омекне. Подправя се със сол и индийско орехче. Тиквата се пюрира и се охлажда.
За тестото маята се разтваря в малко вода със захарта или меда. Отгоре се поръсва с малко брашно и се оставя да втаса за около 15 минути. Добавят се брашното, тиквеното пюре, малко тиквените семки, сол. Сипва се и вода, за да се получи меко тесто.
Размесва се добре, покрива се с кърпа и се оставя да втаса около час или докато обемът на тестото се удвои. Втасалото тесто се премесва и се оформят малки кръгли хлебчета. Оставят се да втасат за около 1/2 час, а фурната се загрява на 200 градуса.
Хлебчетата се намазва с кашичка от брашно и вода и се пекат в долната част на фурната на 200 градуса около 40 минути. Нарежете доматите на съвсем тънки кръгчета и щом изключите фурната, ги нареде набързо върху питките и оставете така на изключена фурна.