Яйца на очи по савойски

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
30/11/2010
"Не са яйца като яйца, а по савойски - значи страхотни "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 783
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • мазнина - 100 г масло
  • картофи - 700 г
  • кашкавал - 100 г настърган ементал или обикновен кашкавал
  • яйца - 5 броя
  • сметана - 100 гтечна готварска
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги нарежете на тънки кръгчета. Запържете ги в тиган в маслото до златисто от двете страни на умерена температура.

След това поръсете с настъргания ементал/кашкавал и направете гнезда за яйцата. Добавете внимателно яйцата в подготвените гнезда.

Добавя се и течната сметана, като се полива цялото ястие. Поръсва се със солта и пипера и се пържи, докато белтъците побелеят.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар