Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гулаш»Словенски гулаш с варени картофи

Словенски гулаш с варени картофи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Словенски гулаш с варени картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Такъв гулаш ще приготвим, че всички само за него ще говорят"

Необходими продукти

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 300 г
  • чесън - 1 скилидка
  • кисело зеле - 500 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • доматена салца - 2 ч.л.
  • картофи - 400 гр.
  • заквасена сметана - 100 г
  • чушки - 1 бр., сладка
  • бульон - 1 кубче месен
  • сол - на вкус
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме в маслото. Изваждаме го и в същата мазнина изпържваме нарязаните лук и чесън.

Нарязваме зелето и го добавяме в тенджерата. Подправяме с кимион, черен и червен пипер. Задушаваме 10 минути и добавяме салцата, бульон, размит в чаша вода и месото.

Варим докато месото омекне. В друг съд сваряваме обелените и нарязани на половинки картофи в посолена вода – 20-25 минути.

Нарязваме и чушката и добавяме заедно с картофите при месото. Варим заедно още 5 минути. При сервиране поливаме със сметана.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: