Италианска супа от миди

09/11/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме мидите като ги търкаме с четка и отстраняваме защипаните водорасли и калцираните образувания. Използваме само затворените, ако има отворени при миенето ги отстраняваме.

В голяма тенджера със зехтин пържим нарязания на филии лук, ситно нарязаната целина и намачкания чесън. Ако използваме пресни домати ги попарваме, обелваме и нарязваме.

За консервираните домати е достатъчно само да се нарежат. Добавяме доматите в тенджерата, солим и подправяме с черен пипер. Задушаваме под капак около 10 минути. Доливаме бялото вино и намаляваме силата на котлона на 2. Варим до получаването на каша.

Прибавяме прочистените миди и варим на силен огън докато мидите се отворят. При поднасяме поръсваме с нарязан магданоз и малко лимонов сок. Не забравяме да поставим на масата празен съд за мидените черупки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар