Сочен ябълков сладкиш с орехи

18/11/2015
Йоланда
отЙоландаНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 042
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата17
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата и ги разбиваме заедно със захарта. Към тази смес прибавяме мазнината и пресятото два пъти брашно. Слагаме бакпулвера, ябълките и орехите.

Разбъркваме и прехвърляме тестото в набрашнена и намаслена тава или форма. Печем на 180 градуса до готовност. Докато кексът се готви, правим сиропа за него.

В тенджерка загряваме водата и щом заври, поставяме другите съставки. Държим на огъня, докато хомогенен сироп. С него заливаме сладкиша, докато е още горещ.

Десерта слагаме в хладилник за една нощ, режем на парчета и сервираме. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Анонимен
Анонимен
06.12.2018 08:12
в рецептата е пропуснато количеството захар за сместа
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв