Сочен ябълков сладкиш с орехи

Fat BertaFat Berta
Джедай
338
413
50
883
Сочен ябълков сладкиш с орехи
18/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Сготви35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Едно кафе, едно парче сочен ябълков сладкиш с орехи - всичко, от което имаме нужда в този момент"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата и ги разбиваме заедно със захарта. Към тази смес прибавяме мазнината и пресятото два пъти брашно. Слагаме бакпулвера, ябълките и орехите.

Разбъркваме и прехвърляме тестото в набрашнена и намаслена тава или форма. Печем на 180 градуса до готовност. Докато кексът се готви, правим сиропа за него.

В тенджерка загряваме водата и щом заври, поставяме другите съставки. Държим на огъня, докато хомогенен сироп. С него заливаме сладкиша, докато е още горещ.

Десерта слагаме в хладилник за една нощ, режем на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: