Сочен ябълков сладкиш с орехи

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
291
50
810
18/11/2015
"Едно кафе, едно парче сочен ябълков сладкиш с орехи - всичко, от което имаме нужда в този момент "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 977
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата и ги разбиваме заедно със захарта. Към тази смес прибавяме мазнината и пресятото два пъти брашно. Слагаме бакпулвера, ябълките и орехите.

Разбъркваме и прехвърляме тестото в набрашнена и намаслена тава или форма. Печем на 180 градуса до готовност. Докато кексът се готви, правим сиропа за него.

В тенджерка загряваме водата и щом заври, поставяме другите съставки. Държим на огъня, докато хомогенен сироп. С него заливаме сладкиша, докато е още горещ.

Десерта слагаме в хладилник за една нощ, режем на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Потребител#247140
Аз сложих 1 ч.ч и стана супер
0
0
Анонимен
Анонимен
06.12.2018 08:12
в рецептата е пропуснато количеството захар за сместа
1
0