Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свинско месо със зелен боб на фурна

Свинско месо със зелен боб на фурна

Fat BertaFat Berta
Джедай
35573750
Свинско месо със зелен боб на фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
85 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Свинското месце и зеленият боб вървят ръка за ръка и ви приканват да ги опитате"

Необходими продукти

  • свинско месо - 600 г
  • зелен фасул - 300 г
  • лук - 2 глави, червен
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • грах - 2 с.л.
  • масло
  • мащерка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на хапки и се задушава за десет минути в мазнина. Изважда се с решетъчна лъжица и се прехвърля в тава. Лукът се надребнява и се задушава в същата мазнина, където е било месото.

Към него се прибавя и останалият зарзават и всичко се оставя да къкри 10 минути на огъня. Омекналите зеленчуци се изсипват върху месото. Поръсва се с подправките и се пече на 200 градуса до готовност.

От време на време ястието се вади и се разбърква. Ако се притеснявате, че е прекалено сухо, можете да му добавите и малко доматен сок. Гозбата трябва да е готова след около час. Може да се поднесе към варен ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: