Бисквитена торта с ванилов крем и банани

25/10/2018
Ogi
отOgiНовак
"Много вкусна и много пухкава домашна торта"
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене5 мин.
  • Общо20 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо79 849
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се излива в тенджерка и се слага да заври. Когато това се случи, към него се добавят заквасената сметана, ванилията и захарта. Всичко се бърка на слаб огън, докато се получи крем, а после се оставя настрана, за да се поохлади.

Бисквитите се разделят на две части. Първите се потапят за малко в сока от компота и се нареждат в тава. Отгоре се слагат кръгчета банани и се намазва с ваниловия крем. Следва отново слой със сиропирани бисквити.

Те обаче се намазват първо с крема и отгоре за украса се редят бананите. Бисквитената торта се прибира в хладилника за 6-7 часа, докато се стегне. След това се реже на парчета и се поднася.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Alexander Daskalov
Alexander Daskalov
25.03.2019 03:22
134- са харесали поста, ама ни един тортата. Що бе, не ви ли се получи крема? Ами не видяхте ли, че автора на рецептата е Оги Новака. Ново е момчето още, поства, ама не може да кремообразува.
0
0
Shelly Stoyanov
Shelly Stoyanov
24.11.2018 11:12
Крем от прясно мляко и заквасена сметана? Май някой се подиграва с нас!
0
0
Анонимен
Анонимен
16.03.2018 22:02
Тази торта е пълен провал
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв