Пълнена патица с ориз

Росица СтояноваРосица СтояноваДарт Вейдър16714119
19/10/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 402
  • Преглеждания за месеца77
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патицата и я посолете. Нарежете праза, киселите краставички и гъбите и ги сипете в тиган със сгорещено олио. Посолете и залейте с около 100 мл вода, задушете на бавен огън. Добавете ориза, залейте с 1 к.ч. гореща вода, разбъркайте и добавете соевия сос. Добавете нарязания колбас, овкусете с джоджена и чубрицата. Накрая добавете нарязаните маслини.

След като течността напълно се абсорбира, махнете от огъня и напълнете патицата. Зашийте отвора и сложете патицата в леко вряща вода със сол за около 15 минути.

След това я прехвърлете в тава за печене, залейте с част от бульона на варенето и покрийте с фолио. Печете в умерено загрята фурна за около 2 часа, като малко преди края махнете фолиото, за да може да се запече добре патицата.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар