Паниран свински дроб

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
329
271
50
806
19/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 383
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г дроб
  • масло - 40 г
  • лук - 4 глави
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • галета - 3 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • горчица - 2 ч.л.
  • вино - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дрoбът се почиства от ципи и други ненужни образувания. Измива се, подсушава се и се осолява. Оставя се настрана за десетина минути, като през това време се приготвя панировката.

В съд се слага от царевичното брашно, което се разбърква с останалите подправки. В друг съд се чуква и разбива яйцето, а в трета купичка се слага галетата.

Осоленият дроб се потапя в яйцето, овалва се в брашното, после пак се потапя в яйцето и накрая се овалва галетата. Изпържа се в сгорещена мазнина и се поставя в чиния.

След това в тигана, в който се е пържил той, се задушава лукът, като му се добавят горчица и вино. Щом омекне, се отстранява от огъня и се реди около панирания дроб.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар