Кюфтенца по турски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Кюфтенца по турски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешка кайма - 450 г
  • галета - 1 ч.ч.
  • магданоз - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • мента - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • кимион - 1 ч..
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с яйцата, добавете галетата, подправките, чесъна и магданоза. Оформете добре сместа с ръцете си и направете кюфтета със среден размер.

Охладете ги в хладилник. Загрейте олио в тиган и изпържете кюфтенцата до получаване на приятен кафяв цвят.

Сервирайте ги с таханов сос, млечен сос и плоски питки. Подходящи са както за предястие, така и за основно ястие с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: