Начин на приготвяне
Приготвя се тестото, като ябълката и морковите се настъргват. Белтъците се отделят от жълтъците. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавят жълтъците.
Бадемите се смилат с половината захар. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът и смлените бадеми. Добавя се маслената смес и морковите с ябълката и се разбърква.
Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и внимателно се добавят към тестото. Тестото се разпределя в тава, постлана с хартия за печене.
Приготвя се плънка, като ябълките се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Напръскват се с лимонов сок. Резенчетата се редят върху тестото. Пече се 1 час на 180 градуса. Вади се и още горещ се маже с леко загрeтия конфитюр.
Охлажда се и се поръсва с пудра захар.