Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Беларуски сладкиш с моркови и ябълки

Беларуски сладкиш с моркови и ябълки

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Беларуски сладкиш с моркови и ябълки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Сладкиш за смели кулинари, които обичат да експериментират и да впечатляват"

Необходими продукти

  • за тестото
  • ябълки - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 100 г
  • захар - 100 г
  • брашно - 100 г
  • бадеми - 100 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • за плънката
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • кайсиев конфитюр - 50 г
  • ябълки - 4 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се тестото, като ябълката и морковите се настъргват. Белтъците се отделят от жълтъците. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавят жълтъците.

Бадемите се смилат с половината захар. Брашното се пресява, добавя се бакпулверът и смлените бадеми. Добавя се маслената смес и морковите с ябълката и се разбърква.

Белтъците се разбиват с останалата захар на сняг и внимателно се добавят към тестото. Тестото се разпределя в тава, постлана с хартия за печене.

Приготвя се плънка, като ябълките се обелват и се нарязват на тънки резенчета. Напръскват се с лимонов сок. Резенчетата се редят върху тестото. Пече се 1 час на 180 градуса. Вади се и още горещ се маже с леко загрeтия конфитюр.

Охлажда се и се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: