Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушено червено зеле с ябълки и моркови

Задушено червено зеле с ябълки и моркови

Марио НиколовМарио Николов
Новак
447893359
Задушено червено зеле с ябълки и моркови1 / 2
10/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусна и здравословна салатка за нула време"

Необходими Продукти

  • червено зеле - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • целина - ¼ глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 2 бр. корена
  • ябълки - 2 бр.
  • олио - ½ ч.ч.
  • червено вино - 1 винена чаша
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
  • карамфил - 1 пъпка
  • оцет - или лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, нарязан на ситно, а корените за супа и ябълките на кубчета, се задушават последователно в растителното масло.

Накрая се добавя зелето, почистено от завехналите листа, кочана и дебелите жилки на листата и нарязано на тънки ивици, като се наръсва със сол и захарта и се добавя малко топла вода.

Зелето се задушава на тих огън, захлупено с капак, до омекване.

Тогава се прибавят виното, карамфилът и оцет на вкус. Задушаването продължава още десетина минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: