Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолани в гювеч с картофи

Свински джолани в гювеч с картофи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
3
"Една прекрасна рецепта в неповторим вкус. Приготвена по старинен и уникален начин, достъпна за всеки"

Необходими продукти

  • свинско месо - 3 свински джолана
  • картофи - 8 - 10 броя
  • домати - 3 броя
  • лук - 2 глави
  • моркови - 4 - 5 броя
  • гъби - 200 г
  • сметана - заквасена
  • бира - може и вино
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските джолани се посоляват и се слагат в гювеча, върху тях се нарязват гъбите, морковите, лукът, доматите и картофите на по едро.

Всичко се залива с 1 1/2 ч.ч бира или вино, посолява се, добавя се и чубрица на вкус и най отгоре се излива разбитата сметана.

Гювечът се затваря и се пече отначало в силно загрята фурна, а после на по слаба - около 2 1/2 часа.

Рейтинг

4.1
54
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Не е лошо, става но сметаната е излишна
22.01.2016 23:39
9
1
Мариела Христова
Мариела Христова
Направих по ваша рецепта, но без заквасена сметана.
14.01.2016 09:07
5
Марлена
Марлена
Мисля, че ще е по - добре джолана да се шпекова предварително с кисели краставички, пушени гърди и чесън, а към продуктите да се добавят броколи.
03.03.2011 14:43
3
5
...
...
Така е, съгласна съм, че сметаната ще се пресече, може би трябва да се сложи малко преди да се извади от фурната.
26.02.2011 12:22
2
1
Ива
Ива
Заквасената сметана ще се пресече.
05.02.2011 23:21
3
2
asq
asq
Смотано е това.
28.12.2010 22:47
4
1