Бьоф Строганов

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бьоф Строганов3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Днес ще ви представим едно аристократично руско ястие станало любимо на хора от цял свят. Приготвя се лесно и е уникално вкусно от 19 век насам"

Необходими продукти

  • телешко месо - 500 г телешки шол
  • лук - 2 глави
  • гъби - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • вино - 50 мл бяло
  • доматен сок - 50 мл
  • сметана - 150 мл течна
  • пипер - меланж
  • сол
  • мащерка - или други зелени подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на жулиени. Поръсете с брашното и пипера, разбъркайте и оставете така да престои.

След това в тиган с разтопено масло запържваме месото до златисто от всички страни, като се слага на порции, за да не се отдели течността от месото, а да се запържи добре.

Извадете месото в чиния, а в мазнината запържете лука и гъбите - отново до златисто. Залейте с виното и оставете да се изпари, като разбърквате често.

Добавете доматения сос и бъркайте до сгъстяване. Върнете месото при останалите продукти и посолете. Залейте ястието със сметаната и разбъркайте отново добре.

След това го свалете от котлона и го поръсете със зелени подправки. Снемаме от огъня и поръсваме със свежи подправки. Бьоф Строганов се сервира обикновено с гарнитура от варен ориз.

Рейтинг

4.5
518
42
31
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Изобщо не е така.
Оригинал съм яла в Русия.
Нищо общо, с изключение че месото е свинско нарязано на жулиени и добре запържено.
27.10.2022 19:26
1
2
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Къде са киселите краставички? Няколко пъти са ми я приготвяли с кисели краставички майстор готвачи
07.08.2022 19:09
1
Евгения
Евгения
Впрочем, оценката ми е 1
31.12.2014 15:38
5
4
Евгения
Евгения
Овалването на месото е абсурдно. Брашното залепва за дъното докато се пържи, независимо какъв съд се използва. А солта!?! Ефросина, нещо не си в час.
31.12.2014 15:36
6
1
георги
георги
не знам кой я пиосал ама си я приначил сервира се със яипс или картофи на слама а не с ориз и не е с дом.сок а с пюре погледнете оригиналните рецепти
12.11.2013 19:29
7
2
Покажи всички подкоментари
София
София
С доматен сос едва ли ще изглежда толкова светличко. :)
11.11.2013 15:59
6
зорка
зорка
защо не четете внимателно - ясно си пише кога се залива със сметаната - на края! много уместна забележка
23.07.2012 12:05
Мила
Мила
Имам само една забележка към рецептата...кога да сложим сметаната??? и къде???
22.07.2012 20:05