Свинско печено с картофи

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
622
10
1k
04/11/2010
"Една от най-обичаните манджи със свинско месо, която, вярваме, ще се услади и на вас "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 150
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на едри парчета. Овкусява се добре с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът се пресова. Морковите се нарязват на колелца и се смесват с лука и чесъна.

Излейте олиото равномерно върху дъното на тавичка. Върху него изсипете половината от картофите, нарязани на кубчета, и половината от зеленчуковата смес. Подредете отгоре месото и покрийте с останалата смес.

Добавят се виното и две чаши вода. Свинското с картофи се пече на слаб огън 2-3 часа. След като хване коричка, месото се обръща и се добавят останалите картофи, нарязани на средно големи кубчета. Допича се за още около час.

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар