Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като брашното се реже с нож до образуването на трохи. Добавя се ледено студената вода и рязането продължава, а след това се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 30 минути.
Патладжанът се реже на кръгчета, посолява се и след 15 минути се изцежда от горчивия сок.
Грахът се отцежда от течността в консервата. Лукът се реже на кубчета, чесънът, доматът и лютата чушка се режат на ситно. Беконът се реже на тънки ивици и се запържва до златисто на сух тиган. Добавя се лукът и чесънът и се пържат 3 минути.
Добавя се лютата чушка и се пържи 2 минути. Добавя се доматът и патладжанът и сместа се задушава 5 минути под капак.
Тестото се слага в тава, като се оформят стенички.
Приготвя се заливка, като яйцата се разбиват с прясното мляко и сметаната. Добавя се сол, крема сирене и кашкавал и всичко се разбърква.
Плънката се слага върху тестото, отгоре се слага грахът, залива се със заливката и се поръсва с кедрови ядки. Пече се 50 минути на 180 градуса. Охлажда се и се сервира.