Френска лучена супа по старинна рецепта

Марина НордМарина НордНовак1219
03/10/2015
"Всичко, абсолютно всичко, което сте чували за френската лучена супа, е вярно - божествена е "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 759
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се обелва и се нарязва на тънки шайби. Чесънът се нарязва на ситно. В тенджера с дебело дъно се разтопяват 3 супени лъжици масло. Добавя се лукът и се запържва на слаб огън при непрекъснато бъркане, в продължение на 20 минути.

Добавят се чесънът и 1 супена лъжица брашно. При непрекъснато бъркане се готвят още 3 минути. Добавя се виното и се кипва. Добавя се горещият бульон, половината сол и котлонът се намалява. Вари се под капак 10 минути.

Кората на филиите се маха и хлябът се запържва в малко масло по 2 минути от всяка страна. Половината кашкавал се настъргва. Половината от настъргания кашкавал се добавя към супата.

Разбърква се и се сваля от котлона. Супата се разпределя в гювечета. Във всяко гювече се слага по едно парче запържен хляб, поръсва се с останалия настърган кашкавал и се пече 3 минути на 200 градуса.

Останалият кашкавал се настъргва. Останалото масло се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с кашкавала. Добавя се млякото, останалата сол и червеният пипер. Добавя се брашното с бакпулвера и се замесва тесто. Оставя се в хладилника за 20 минути.

Разточва се на правоъгълник и се реже на ленти с дължина 10 сантиметра и широчина 1. 5 сантиметра. Лентите се усукват на спирали и се пекат 15 минути на 200 градуса. Сервират се горещи към супата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар