Агнешко с къри

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
03/11/2010
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 529
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг агнешка плешка
  • банани - 1 нарязан
  • кокосово мляко - 1 ч.ч.
  • дафинов лист - 1 брой
  • лук - 1 ч.ч. нарязан на едро
  • чесън - 3 нарязани скилидки
  • къри - 2 с.л.
  • кимион - 2 ½ с.л. на прах
  • ябълки - 1 почистена от семките и нарязана
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян на вкус
  • чушки - 1 нарязана чушка „Халапеньо“, без семките
  • домати - 1 нарязан
  • брашно - 2 с.л.
  • кориандър - 4 - 5 листенца, за декориране)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете повечето от мазнината на месото и го нарежете на кубчета с дебелина около 2-3 см.

Сложете всички продукти в тенджера под налягане. Разбъркайте ги добре. Затворете плътно капака. Гответе ястието 20 минути. След това декомпресирайте тенджерата и я отворете според инструкциите на производителя.

Сипете ястието в голяма купа. Декорирайте с кориандъра. Можете да го поднесете с настърган кокос, фъстъци, чатни или ориз със стафиди (вж. рецептата) за гарнитура.

В обикновена тенджера ще отнеме около 1-1 ½ часа.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Боби
Боби
19.04.2014 22:18
лесна и бърза рецепта, само че аз преди да го затворя го запържих със зехтин, чесъна и подправките и вместо кокосово мляко добавих вино, след това омешах всичко и го затворих в тенджерата под налягане, след мисата в църквата ще минат 3 часа, като се прибера го пускам да се задуши 20 мин, вярвам че ще се получи супер деликатес за едно добро уѝски, Наздраве.
1
0