Пастет от карамелизирани домати

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
24/09/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо319
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • лук - 2 глави
  • домати - 8 бр.
  • захар - 2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Доматите се попарват с вряла вода, след това се изплакват със студена вода и се обелват. Нарязват се на много ситно или се настъргват.

Маслото се разтопява и в него се запържва лукът до златисто. Добавя се захарта и сместа къкри на среден огън.

В момента, в който започнат да се появяват балончета, се разбърква добре, добавя се червеният пипер, солта и доматите.

Готви се около 30 минути на бавен огън, докато течността от доматите се изпари и остане само гъста смес. Сервира се топъл или студен върху препечени филийки.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-19%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.99 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар