Пълнено пиле със сушени плодове

02/11/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене60 мин.
  • Общо90 мин.
  • Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 971
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и посолява отвътре и отвън. Почистените ябълка и дюля се нарязват на едри кубчета. Пилето се напълва с ябълката, дюлите, сливите, стафидите, сушените кайсии, нарязания на едро чесън и се поставя да се пече на около 180 градуса за 45-50 минути.

Главичките лук се обелват и пържат в малко зехтин до златисто. Бульонът се кипва и се сгъстява с предварително разтвореното в мъничко вода нишесте до получаване на ароматен сос. Върху една голяма чиния поставяте пилето и около него подреждате задушените главички лук.

Всичко се залива с горещия сос и се поръсва обилно с магданоз. Ако харесвате смесения вкус, можете да намажете пилето, преди да го извадите от фурната със смес от 1 с.л. мед и 1 с.л. ром. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар