Пълнено пиле със сушени плодове

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
15k
Пълнено пиле със сушени плодове1 / 2
02/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и посолява отвътре и отвън. Почистените ябълка и дюля се нарязват на едри кубчета. Пилето се напълва с ябълката, дюлите, сливите, стафидите, сушените кайсии, нарязания на едро чесън и се поставя да се пече на около 180 градуса за 45-50 минути.

Главичките лук се обелват и пържат в малко зехтин до златисто. Бульонът се кипва и се сгъстява с предварително разтвореното в мъничко вода нишесте до получаване на ароматен сос. Върху една голяма чиния поставяте пилето и около него подреждате задушените главички лук.

Всичко се залива с горещия сос и се поръсва обилно с магданоз. Ако харесвате смесения вкус, можете да намажете пилето, преди да го извадите от фурната със смес от 1 с.л. мед и 1 с.л. ром.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: