Пролетна лазаня

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
31/10/2010
"Сочна и ароматна лазаня, с който да отбележите подобаващо настъпването на пролетта "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 029
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сосът се приготвя, като запържвате брашното за около 1 минута в масло. Разреждате със зеленчуков бульон, като разбърквате добре, подправяте на вкус и оставяте соса да кипне.

Ситно нарязаният чесън запържвате до златисто в силно загрят зехтин. Прибавяте нарязания праз (или кромид лук) и настърган морков, подправяте с риган. След като омекнат, ги оттегляте от котлона. Спанака измивате, накъсвате и бланширате.

Подходящ съд намазвате с олио или зехтин и наливате един черпак от соса, да се покрие дъното. Слагате ред кори, ред спанак и извара. Продуктите се разпределят равномерно и отгоре завършвате със сирене.

Поставяте втори ред кори, като леко притискате, за да се изравни плънката. И така се редуват кори, спанак, извара и сирене. Третият ред кори се залива с останалия зеленчуков сос.

Печете около 30 минути във фурната на 200 градуса.

Изваждате лазанята и обилно покривате с настърган кашкавал. Поръсвате с риган, босилек и червен пипер. Връщате лазанята във фурната и запичате до златисто.

Нарязвате и сервирате със зелена салата и охладено бяло вино.

Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален гевгир с дръжка - 20 cм
17.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Изключително удобен и практичен, металният гевгир ще бъде ваш помощник в приготвянето на всяко ястие. Позволява лесно измиване и отцеждане на продуктите. Металният гевгир се предлага с дълга дръжка за още по-удобна употреба и съхранение.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анна
Анна
16.03.2011 19:43
Къде се поставят лука и морковите ?
0
0
Една
Една
09.03.2016 12:40
На снимката се вижда,че морковите са върху последната кора,но...аз ги прибавям към спанака.
0
0