Начин на приготвяне
Огнеупорни чаши се мажат с омекнало масло. След това стените на чашите се поръсват със захар. Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня.
В дълбока купа се разбиват яйцата и три четвърти от захарта и се добавят в леко поизстиналата шоколадова смес. Добавят се брашното и солта и всичко се разбърква много добре.
Чашите се пълнят до половината с шоколадово тесто и се пекат 4 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Лешниците се запичат за 2 минути на сух тиган и се натрошават.
След като шоколадовото тесто се е изпекло, се вади от фурната и се поръсва с натрошени лешници. Охладената сметана се разбива, добавя се останалата захар и нескафето и отново се разбива.
С този крем се покрива шоколадовото тесто и десертът се сервира веднага, докато единият крем е все още студен.