Топло-студен шоколадов пудинг

02/09/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
"Не е важно дали е топъл или студен, важното е да е вкусен "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо25 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо599
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Огнеупорни чаши се мажат с омекнало масло. След това стените на чашите се поръсват със захар. Шоколадът се разтопява заедно с маслото на водна баня.

В дълбока купа се разбиват яйцата и три четвърти от захарта и се добавят в леко поизстиналата шоколадова смес. Добавят се брашното и солта и всичко се разбърква много добре.

Чашите се пълнят до половината с шоколадово тесто и се пекат 4 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Лешниците се запичат за 2 минути на сух тиган и се натрошават.

След като шоколадовото тесто се е изпекло, се вади от фурната и се поръсва с натрошени лешници. Охладената сметана се разбива, добавя се останалата захар и нескафето и отново се разбива.

С този крем се покрива шоколадовото тесто и десертът се сервира веднага, докато единият крем е все още студен. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар