ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Кори за лазаня

Кори за лазаня

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Кори за лазаня
05/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции5-6 броя
"Най-вкусната лазаня се приготвя с домашни кори, а те се правят по точно тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От яйцата и брашното и солта се омесва средно твърдо тесто. Разточва се на лист с дебелина около 0.5 см.

Реже се на квадрати с желаната големина, които се пускат във вряща подсолена вода, в която е добавена 1 с.л. олио. Внимавайте да не се слепят, ако варите повече от една кора.

След около минута се изваждат и се поставят върху кърпа, за да се отцедят.

Рейтинг

5 6
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: