Начин на приготвяне
Маслото се разтопява в тенджера, добавя се оризът. Запържва се за 1 минута и се добавя виното. Готви се до изпаряване на виното при непрекъснато бъркане. Четири супени лъжици мляко и четири супени лъжици сметаната се смесват. Сместа се добавя в ориза и се готви, докато попие.
Останалата сметана се смесва с останалото мляко и се добавя по малко към ориза. Готви се 15 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се ванилията и захарта. Шоколадът се разтопява на водна баня. Размазва се върху прозрачно фолио за свежо съхранение на не много дебел слой.
Топлият ориз се смесва с малините, разбъркват се и се оставят да поизстинат. Оризът се слага върху шоколада на тънък слой и се завива с помощта на фолиото. Оставя се в хладилника за 40 минути. Фолиото се маха и рулото се реже на тънки ролове. Сервира се, като се украсява с листенца розмарин.