Сладолед с бърбън и захаросана папая

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
237
27
220
03/09/2015
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Папаята се нарязва на кубчета и се накисва в бърбъна за 1 час. Жълтъците се разбиват със захарта, добавя се млякото и се разбива отново.

Загрява се на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Сметаната се загрява в отделен съд, без да кипва.

Добавя се сместа с жълтъците, сваля се от котлона и се оставя да се охлади.

Сместа се излива в подходящ съд и се оставя да се замрази. След 1 час се вади, разбива се и се добавя лимоновият сок. Оставя се във фризера за още 3 часа.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар