Ливанско кибе

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
15030
22/12/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 012
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Измийте булгура много добре. Смесете агнешкото с подправките и лука, добавете булгура. За да направите пълнежа, загрейте зехтина и запържете лука.

Добавете агнешката кайма и запържете, след което прибавете кедровите ядки, бахара, сол и черен пипер.

Намазнете форма за печене и сипете половината от сместа с булгур, притиснете и отгоре сложете пълнежа. Покрийте с оставащата част от булгура, като притиснете добре.

Отгоре залейте с разтопеното масло и запечете за 40-45 минути. Междувременно направете дипа и сервирайте ливанското кибе с него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар