Портокалов чийзкейк с джинджифил

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
261
27
221
10/08/2015
"Лек, ефирен чийзкейк, който ще ви пренесе в един по-красив и нежен свят, с дъх на портокали и усещане за блаженство "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо760
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават и се смесват с омекналото масло. Добавят се две супени лъжици от захарта и се разбърква. Добавя се ликьорът, разбърква се и сместа се слага на дъното на ринг за торта, като се притиска.

Оставя се за 1 час в хладилника. Маскарпонето се разбива с останалата захар.

Портокалите се изстискват и сокът се добавя към сместа с маскарпонето. Добавя се пудрата захар и джинджифилът и при непрекъснато разбиване се добавят едно по едно яйцата.

Плънката се излива върху бисквитената основа и чизкейкът се пече 1 час на 150 градуса.

Фурната се изключва и чизкейкът се оставя в нея за още 2 часа на затворена вратичка. Вади се и се сервира студен.

Механично метално сито за хубаво тесто
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар