Начин на приготвяне
Леко разтопете маслото в тенджера на слаб огън и добавете настъргания шоколад. Бъркайте интензивно с дървена лъжица, за да се смесят съставките добре. Свалете съда от котлона и добавете брашното, какаото и не спирайте да бъркате.
Добавете ванилията и захарта и продължете да бъркате до получаване на хомогенна смес. Постепенно наливайте сгорещеното мляко, разбивайте и върнете на огъня да кипне. Поставете тенджерата в студена вода и бъркайте, за да се изстуди кремът.
Прибавете смлените бадеми, след което разбитата добре сметана - бъркайте внимателно и продължително. Кремът се разсипва в подходящи купички и се изстудява за час-два в хладилник.
Охладеният шоколадов крем се поднася украсен с бишкоти, настърган шоколад или шоколадови пръчици.