Испанска оризова салата с калмари

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
290
27
247
25/07/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се сварява до омекване, след което се слага в гевгир, измива се със студена вода и се отцежда.

Калмарите се почистват от ципите и се варят 3-4 минути във вряща солена вода. Оставят се да се охладят и се режат на ивици.

Оризът се слага в голяма купа. Яйцата се нарязват на ситно и се добавят към ориза. Добавят се калмарите и отцедената от сока на консервата царевица.

Добавя се майонезата, копърът и солта и всичко се разбърква. Оставя се в хладилника за 1 час и се сервира.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар