Кюфтенца от нахут

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
28/09/2010
"Дали ще им казваме кюфтенца от нахут или фалафели не е важно, важното е, че са невероятво вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции12 бр
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 825
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

12 часа преди да започнете да готвите ястието, накиснете нахута. Нахутът и останалите подправки се смесват и изсипват в блендер.

Блендирайте, докато се получи хомогенна смес, след което я оставете да престои 30 мин. От сместа се оформят плоски обли кюфтенца с големината на орех.

Оформените кюфтенца престояват около 15 минути. Изпържете кюфтенцата до златисто и след като ги извадите, ги отцедете върху салфетка.

За да приготвите соса смесете кисело мляко, тахана, лимоновия сок, скилидка счукан чесън и 1/4 ч.л. млян кимион. Отново използвайте блендер, за да пасирате тези съставки. Сосът се оставя за час в камера, за да стегне.

Кюфтенцата се сервират със соса.

Иноксово овално плато 50см.
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Иноксово овално плато 50см.
15.99 лв.
Виж ››

Добрата домакиня винаги има овално плато под ръка, защото обикновено нейният дом винаги очаква гости. Нека всички се възхитят на вашите разядки, сладки или основни ястия. Овалното плато ще ви помогне да се сдобиете с образцова трапеза и да си спечелите заслужени комплименти.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Галка
Галка
20.04.2013 12:52
Тахана се слага в соса, не е за фалафелите :)))
0
0
миро
миро
18.03.2012 18:34
дали вместо тахан не може да добавиш царевично брашно или обикновено?
0
0
Мери
Мери
18.03.2012 16:48
Аз не добавих тахан и се разпаднаха :(
0
0