Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Пресни картофчета с млечен сос

Пресни картофчета с млечен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пресни картофчета с млечен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • картофи - 1 кг пресни малки
  • майонеза - 100 г
  • сирене - 100 г настъргано
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • магданоз - 1/4 връзка пресен
  • масло - 50 г
  • вода - 100мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете картофчетата за 30 минути в дълбок съд с вода. След това ги измийте добре 1 по 1 на течаща вода.

Нарежете картофите на половинки и ги подредете в намазнена тава за печене. Залейте ги с 200 мл вода, 50 мл олио и овкусете със сол. Картофите се пекат на 250 градуса 30 минути.

Майонезата се разбива заедно с прясното мляко. Добавя се 100 г настъргано сирене. Изпечените картофи се поливат отгоре с млечния сос и се поднасят с пресен магданоз.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: