Ezine.bg»Рецепти»Морски дарове»Гратин с миди и скариди

Гратин с миди и скариди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гратин с миди и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • миди - 8 бр. скалопини
  • скариди - 100 г
  • бяло вино - 280 мл сухо
  • картофи - 460 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • масло - 90 г
  • черен пипер
  • лук - 1/2 глава
  • гъби - 120 г
  • брашно - 40 г
  • сметана - 150 мл
  • мащерка - 1 щипка
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете мидите в бялото вино за 3-4 минути. Отцедете ги и запазете течността.

Сварете картофите в подсолена вода. Намачкайте ги заедно с жълтъка, 25 г от маслото и подправките.

Оставете настрана. Загрейте оставащото масло, добавете лука и го задушете. Прибавете гъбите и задушете за още 5 минути. Поръсете с брашното, разбъркайте и добавете виното.

Разбъркайте добре и след 2-3 минути прибавете сметаната и подправките. Овкусете със сол и черен пипер и добавете скаридите.

Загрейте внимателно и разпределете сместа в 4 формички за печене. Отгоре сложете картофеното пюре и запечете до готовност.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: