Гъбена салата с манатарки

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
27/09/2010
"Царицата на гъбите придава на тази салата разкошен вкус и аромат, непременно опитайте "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо10 835
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • гъби - 300 г манатарки, може и от буркан
  • масло
  • домати - 2 средно големи
  • червени чушки - 1 брой печена капия
  • лук - 1/3 глава кромид
  • лимонов сок
  • зехтин
  • соев сос - малко, само за лек вкус
  • сол
  • черен пипер
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте масло в тиган и сложете нарязаните гъби да се задушават.

Когато омекнат овкусете с подправки и добавете малко сусам. Разбъркайте и свалете от огъня.

Добавете гъбите към нарязаните домати и чушка. Разбъркайте, овкусете с малко зехтин, лимонов сок и соев сос, нахвърляйте няколко кръгчета лук и поднесете.

Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Традиционен керамичен пахар с диаметър 20 см
7.89 лв.
Виж ››

Стилен и много функционален керамичен пахар с традиционни български мотиви - дълбока паница, в която много салата може да поднесете.

Рейтинг

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар