Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Плодово минестроне с шоколад

Плодово минестроне с шоколад

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Плодово минестроне с шоколад2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • шоколад - 200 г
  • сметана - 50 мл течна
  • бяло вино - 500 мл
  • грейпфрут - 2 бр.
  • вода - 500 мл минерална
  • ябълки - 1 бр.
  • ягоди - 20 бр.
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се смесва с виното и захарта и се вари 5 минути на бавен огън.

Ябълката и ягодите се режат на тънки резени. Единият грейпфрут се разделя на парчета. Тези парчета се смесват с ягодите и ябълката и се заливат с виното.

Похлупват се с капак и се оставят за 5 минути.

В това време шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя сметаната. Вторият грейпфрут се изцежда и сокът му се добавя на тънка струйка към шоколадовата смес.

Супата се сервира топла заедно с шоколадовия крем.

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: