Пържен ориз с фиде

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
27/09/2010
"Една интересна и вкусна гарнитура, която само чака своята пържола "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 586
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г
  • фиде - 200 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • къри - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. В тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода.

Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.

При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.

Овкусете с подправките.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Наталиа Петрова
Аз добавям шафран или куркума.
0
0
биляна
биляна
31.07.2013 17:07
съгласна съм с Мирела :) първо се запържва фидето . аз слагам ориз:вода - 1:4 ,защото и фидето "пие"вода :). м/у другото след като си отсипете в чинийка ,ако му добавите и малко кисело мляко докато е горещо става убиец .
0
0
мму
мму
01.03.2013 17:28
Точно така Мариела. Аз използвам пилешки или телешки бульон
2
0