Картофи с копър и чесън

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияНовак301
"Вкусни и леки класически картофки с копър и чесън, подходящи за тези, които са на пост и за тези, които не са"
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо60 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо263 443
  • Преглеждания за месеца876
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг малки пресни картофчета
  • масло - 100 г
  • копър - 1/2 връзка пресен
  • чесън - 6 скилидки, наситнен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги изсипете в голяма йенска тава. Залейте отгоре поразтопеното масло. Долейте малко вода, посолете и ги сложете да се задушават с капак.

След около 20 минути разбъркайте картофите или просто раздрусайте похлупената тава и оставете отново да се пекат.

Готовите картофи се изваждат и се слагат да се запържат в голям тиган, в който е разтопено масло. Добавят се наситнените чесън и копър, разбърква се и се сваля от котлона. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 11
4 4
3 4
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Руми Кускусчиева
Обожавам такива картофки
2
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.05.2016 06:56
не са ли се много размекнали за 20минути- на колко градуса?
8
4
Десислава Георгиева
Десислава Георгиева
16.05.2014 19:08
страхотна рецепта!Браво
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв