Ягоди в марципан

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ягоди в марципан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10

Необходими продукти

  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • ягоди - 1 кг
  • бадеми - 1 и 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се кипва около литър вода, пускат се бадемите и се варят 2 минути. Отцеждат се, маха се ципата и бадемите се измиват с топла вода. Запичат се на сух тиган при непрекъснато бъркане на бавен огън за 10 минути. Една чаша от бадемите се смилат на прах.

Пудрата захар се смесва с четвърт чаша вода. При непрекъснато бъркане се кипва на бавен огън. Без да се сваля от котлона, се добавят смлените бадеми. Вари се на среден огън 5 минути при непрекъснато бъркане. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади.

Ягодите се измиват, разрязват се на две части, по-големите се разрязват на четвъртинки. От марципана се правят топчета, в тях се правят дупки и вътре се пъхва половинка или четвъртинка ягода, след което топчето се затваря.

Оставят се за 1 час в хладилника. Останалите бадеми се счукват на едро и в тях се овалват марципановите топчета.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: