Ezine.bg»Рецепти»Сандвичи»Дюнери»Питки за дюнер

Питки за дюнер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Питки за дюнер4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8 бр.
"Най-вкусният дюнер е домашният, който се прави с истински, топли питки за дюнер!"

Необходими продукти

  • брашно - 180 г
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • вода - 100 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, което се оставя за 15 минути в хладилника. След това се разделя на 8 топки, които се разточват на тънко.

Разточените питки се пекат на сух загрят тиган по минута от двете страни.

По желание може и да се сгънат на две с плънка вътре.

Рейтинг

4.6
537
410
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Преди да ги направя да попитам....надуват ли се така, че да става дупчица вътре, където да си пълниш плънката?
21.03.2023 21:29
Miss Tasty
Miss Tasty
много са вкусни, аз ги ползвах за мексиканско бурито като правих, идеално ми се получи
23.01.2020 09:23
Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Получиха се много добре. Аз ги слагам след печене веднага в памучна кърпа за да запазя по-дълго топлината им и да поомекнат.
02.03.2016 20:04
3
8
Nikolina Driankova
Nikolina Driankova
Мажеш с краве масло,слагаша плънката,предварително приготвена от запържен бекон,пил.месо,пържени картофки...домати,краставици,чеснов сос.Вкусни са,даже синът ми ги разточи с точилката:))
23.06.2013 15:11
2
Ива
Ива
На мен ми се получиха много твърди, иначе бяха вкусни. Сигурно съм объркала нещо...
21.06.2013 12:19
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Пламен
Пламен
А,това тесто е просто за "чапати"- индийски вид хляб,правя го с години за индийците,има си и тънкости.Ползвайте веднага по възможност,слад време губят много от вксусовите си качества.
30.07.2012 12:46
5
2
Марияна
Марияна
А като ги намажеш и с краве масло докато са топли е върхът.
25.07.2011 13:00
Petq
Petq
Някой пробвал ли е рецептаат ? Стават ли или стоят твърди.
29.06.2011 16:14
Eми
Eми
Тази рецепта е направо страхотна.
04.04.2011 17:53
1
1
nn
nn
Благодаря за рецептата. Знаеш ли от кога се чудех как се правят.
04.03.2011 20:37
1