Питки за дюнер

ЕфросияЕфросияДжедай301
20/10/2010
"Най-вкусният дюнер е домашният, който се прави с истински, топли питки за дюнер!"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо86 294
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментари8 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 180 г
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • вода - 100 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, което се оставя за 15 минути в хладилника. След това се разделя на 8 топки, които се разточват на тънко.

Разточените питки се пекат на сух загрят тиган по минута от двете страни.

По желание може и да се сгънат на две с плънка вътре.

Рейтинг

5 32
4 7
3 4
2 0
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Радомира Михайлова
Получиха се много добре. Аз ги слагам след печене веднага в памучна кърпа за да запазя по-дълго топлината им и да поомекнат.
1
8
Nikolina Driankova
Nikolina Driankova
23.06.2013 15:11
Мажеш с краве масло,слагаша плънката,предварително приготвена от запържен бекон,пил.месо,пържени картофки...домати,краставици,чеснов сос.Вкусни са,даже синът ми ги разточи с точилката:))
0
2
Ива
Ива
21.06.2013 12:19
На мен ми се получиха много твърди, иначе бяха вкусни. Сигурно съм объркала нещо...
2
1
Стас
Стас
02.02.2014 19:20
пробвайте да ги задушите с мокра кърпа и мисля, че ще омекнат ;)
6
0