Питки за дюнер

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
620
10
1k
20/10/2010
"Най-вкусният дюнер е домашният, който се прави с истински, топли питки за дюнер!"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 655
  • Преглеждания за месеца330
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • брашно - 180 г
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • вода - 100 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От продуктите се замесва тесто, което се оставя за 15 минути в хладилника. След това се разделя на 8 топки, които се разточват на тънко.

Разточените питки се пекат на сух загрят тиган по минута от двете страни.

По желание може и да се сгънат на две с плънка вътре.

Рейтинг

5 32
4 10
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Kristine Tenova
Kristine Tenova
23.01.2020 09:23
много са вкусни, аз ги ползвах за мексиканско бурито като правих, идеално ми се получи
0
0
Радомира Михайлова
Получиха се много добре. Аз ги слагам след печене веднага в памучна кърпа за да запазя по-дълго топлината им и да поомекнат.
1
8
Nikolina Driankova
Nikolina Driankova
23.06.2013 15:11
Мажеш с краве масло,слагаша плънката,предварително приготвена от запържен бекон,пил.месо,пържени картофки...домати,краставици,чеснов сос.Вкусни са,даже синът ми ги разточи с точилката:))
0
2