Гъбена дроб сарма

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
Гъбена дроб сарма
24/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на тънки лентички и се задушават в маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаният лук, след което и оризът. Когато оризът стане прозрачен, се овкусява с червения пипер, кубчето гъбен бульон и 1 ч.ч. вода.

Вари се на тих огън до готовност на ориза. Накрая се добавя и ситно нарязаният магданоз.

Продуктите за палачинковата смес се разбиват и от него се изпържват тънки палачинки. Във всяка палачинка се слага от плънката с гъби, навиват се на рулца и се подреждат в намазнена тава.

Пекат се в умерена фурна за 15 минути, след което се заливат с разбитите кисело мляко, яйца. Отново се вкарва във фурната и се пече 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: