Ezine.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Фюжън салата с риба и лешници

Фюжън салата с риба и лешници

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Фюжън салата с риба и лешници1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • филе от риба - 400 г пушено
  • топено сирене - 200 г
  • яйца - 4 бр. твърдо сварени
  • чесън - 4 скилидки
  • майонеза - 5 с.л.
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
  • зелена салата - 6 листа
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се нарязват на ситно. Чесънът се реже на ситно, рибата се реже на малки кубчета. Рибата, яйцата и чесънът се смесват и се добавя топеното сирене. Разбърква се добре, добавя се солта, майонезата и една трета от лешниците.

От сместа се оформят топчета с големината на орех или се пълнят малки купички, които се обръщат в чинии, овалват се или се поръсва с останалите лешници.

Слагат в чиния, върху която са подредени красиво листа от зелена салата. Оставят се за 1 час в хладилника и се сервират.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: