Турска мусака

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Турска мусака3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8-9
"Не просто вкусна мусака с телешко месо, а истински кулинарен празник!"

Необходими продукти

  • кайма - 500 г, телешка
  • домати - 1/2 буркан, от консерва
  • чушки - 2 зелени
  • кисели краставички - около 1/2 буркан
  • моркови - 1 брой, голям
  • яйца - 5 - 6 твърдо сварени
  • картофи - 1 кг за картофено пюре
  • прясно мляко - 150 мл
  • масло - за картофеното пюре
  • кашкавал - за поръсване
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намачкайте консервираните домати и размесете каймата с 2-3 с.л. от него. Загрейте малко мазнина в тиган и задушете нарязаните чушки и морков. Добавете каймата, овкусете с подправки и останалите домати.

Задушавайте, докато доматеният сок не се изпари. През това време сварете и картофите, след което ги направете на пюре с малко сол, масло и прясно мляко. Сварете яйцата и ги нарежете на кръгчета.

В намаслена тава направете канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка.

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mihaela
Mihaela
İzkluchitelno spoluchlivarecepta barzo lesno vkusno
10.06.2015 14:16
Аз
Аз
Доматите са турски...
04.02.2014 09:51
2
Няма нищо турско в това
Няма нищо турско в това
ама нищичко
29.05.2013 19:32
5
marina
marina
Всичко е много вкусно!!Но трябва да се промени може би картофеното пюре просто да не е пюре защото много се разплува не стои стегната .Иначе всичко останало е супер
04.11.2012 13:08
VIKI
VIKI
Супер вкусно
29.10.2012 22:35
1
Veronika
Veronika
Бързо стана и добре се получи. Браво на този, който я е написал.
31.05.2011 15:26
Биби
Биби
Много вкусно. Макар че, на мен ми се получи ред картофено пюре, ред кайма и пак пюре, защото тавичката се оказа голяма.
11.03.2011 13:52
Меги
Меги
Сега я правя, но не е много лесно. Цял ден ми трябваше.
15.10.2010 19:12
rali
rali
Тази рецепта ми изглежда мното лесна за приготвяне. Браво.
06.10.2010 11:40