Телешко с бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Телешко с бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 700 г
  • бекон - 100 г
  • лук - 1 глава
  • картофи - 6 бр.
  • домати - 2 бр. обелени
  • доматено пюре - 1/2 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на 8 еднакви парчета. Нарежете лука и доматите на ситно, а бекона - на ивички. Нарежете на кубчета картофите.

Сгорещете в тенджера олиото, изпържете лука и добавете малко вода. Сложете телешкото и след 10-тина минути сипете виното и още малко вода.

Прибавете картофите, доматите и доматеното пюре. Поръсете с черен пипер и сол, гответе ястието на бавен огън 50 минути. Добавете бекона и гответе още малко.

Поръсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: