Пилешки късчета с грах

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пилешки късчета с грах
Снимка: Сербезова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Не може да откриете по-сочно пилешко, колкото и да го търсите"

Необходими продукти

  • пилешко месо - около 800 г
  • моркови - 100 г
  • грах - 1 буркан консерва
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • мазнина - 100 мл растителна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на парчета и се изпържва леко в мазнината. Изважда се и в същата мазнина се прибавят последователно да се задушават ситно нарязаните лук и морковите на кубчета.

Когато омекнат морковите, се прибавят грахът, доматеното пюре, червеният пипер, черният пипер, 1 чаена чаша топла вода и месото. Ястието се посолява на вкус и се оставя да ври на слаб огън до готовност.

Преди свалянето от огъня пилето с грах се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Рейтинг

4.2
56
41
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Илияна Димова
Илияна Димова
Прекрасно ястие , много вкусно ! Благодаря за рецептата !
06.03.2017 10:33